IMG_0496

Boka din behandling här

Micro-Needling kollagenboost för huden

Micro-Needling är en avancerad fraktionerad nålbehandling som ökar hudens produktion av kollagen. Behandlingsmetoden är också mer djupgående än microdermabrasion och kemisk peeling.
Behandlingen kan kombineras med andra behandlingar och olika hudvårdande ämnen så som exempelvis hyaluronsyra, aminosyra
vitaminer m.m.

När är en behandling med Micro-Needling lämplig?

Micro-Needling används framför allt för att behandla följande indikationer:

  • Solskador
  • Slapp och åldrad hud
  • Rynkor och fina linjer
  • Hudbristningar
  • Stora porer
  • Pigmentskador
  • Torra läppar

Vad händer inför en Micro Needling-behandling?

Du träffar en av våra legitimerade utövare för en konsultation där ni tillsammans går igenom dina problem och önskemål. Baserat på det rekommenderar utövaren sedan vilken behandling som är bäst lämpad samt berättar om fördelar och om eventuella risker.
Därefter tar ni gemensamt beslut om vilken behandling som ska utföras. Flera behandlingar kan behövas för att uppnå önskat resultat.

Hur går en behandling till?

En Micro Needling-behandling går till så att 12 sterila engångsnålar skapar upp till 1400 microkanaler i sekunden ned i huden. Beroende på vilket hudområde/hudåkomma som behandlas går nålarna olika djupt ned i huden. Microkanalerna gör det dels möjligt att slussa ned aktiva ämnen som t ex hyaluronsyra ned på djupet i huden, dels har de en i sig stimulerande effekt på bildandet av kollagen och elastin i huden.
Behandlingen utförs med minsta möjliga obehag då vi använder bedövningskräm som kan användas om man önskar det för mer djupgående behandlingar.

Själva behandlingen går snabbt och tar ca 5-10 minuter per behandlat område. Vanligtvis krävs 5-6 behandlingar med ca 4–6 veckors mellanrum för att uppnå ett optimalt resultat. Många ser resultat redan efter första behandlingen. Mer varaktiga resultat kommer att ske efter 3-6 behandlingar.

Vad kan jag förvänta mig efter behandlingen?

Din huds kondition kommer att fortsätta att förbättras under de närmaste 6-12 månaderna efter en kur och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter. Huden kommer att vara lite röd och lätt svullen efteråt. Normalt lägger det sig efter en till två dagar men ibland upp till en vecka beroende på hur djup behandling som gjorts. Efter behandlingen bör du inte röra vid ansiktet för mycket (risk för bakterier).
Du ska även undvika ansträngning eller bastubad som gör att du svettas samt makeup ska också undvikas minst 12-48 timmar efteråt.

Kombinations- och eftervård

Micro Needling-behandling kan kombineras med andra typer av behandlingar som till exempel led-ljus terapi, kemisk peeling med mera. För optimal effekt är det önskvärt att du även följer upp behandlingen hemma och kompletterar med våra hudvårdsprodukter specifikt anpassade för just din hudtyp. Vilka produkter som passar just dig och din behandling får du råd om vid behandlings tillfället.

Kostnad

Det exakta priset beror på behandlingens omfattning och om den kombineras med annan behandling. Innan behandlingen påbörjas får du en konsultation och prisuppgift av din behandlare.

Micro-Needling
Från SEK

Acneärr kinder
2.500

Ansikte, helt
4.500

Ansikte helt inkl.
Z fill Refresh hyalyronsyra filler
4.900kr

Ansikte helt och hals med Proglyme hyalyronsyra och aminosyra.
4.700

Dekolletage
4.700

Händer
1.800

Ögon
2.100

Överläpp, haka och läppar
2.200